Pilotprojektet Fremtidens Tekstilkrav - OECDImprint Consultings Silke Sønderstrup-Granquist og Signe Mørk Sørensen fra Impact CSR var i efteråret 2021 ansvarlige for at lede og udvikle pilotprojektet Fremtidens Tekstilkrav - OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) under Lifestyle & Design Cluster.


Projektet havde til formål at gøre due diligence let at omsætte til praksis for danske tekstil- og modevirksomheder.


Det indledende fokus var at nedbryde den barriere, der kan være for mange virksomheder i at forstå OECD’s retningslinjer og de begreber der bruges.


Projektet startede med at oversætte, hvad due diligence betyder i praksis – både på ledelsesplan og i det daglige arbejde.


I forbindelse med pilotprojektet blev der afholdt et opkvalificeringsforløb for SMV’er og udviklet nye metoder og værktøjer, som havde til formål at gøre due diligence lettere at tilgå og forankre i praksis.


Og netop denne praksisnære tilgang begejstrede deltagerne:

”Forløbet har lært os, at det faktisk er muligt at arbejde med retningslinjerne, fordi de er blevet brudt ned i de enkelte skridt. Virkelig godt!"


Lena Trend,
Coze Aarhus A/S

”Tidligere kurser i
due diligence har gjort det meget komplekst.


Nu forstår jeg endelig, hvad due diligence er
og hvordan det skaber værdi
"


Allan Sarup, Soulland

På baggrund af den positive modtagelse og feedback fra deltagerne, er værktøjerne blevet videreudviklet og udgivet med den tilhørende 'Guide til ansvarlig virksomhedsadfærd' i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster.


Guiden og de to tilknyttede værktøjer Gap-analyse og Risiko-analyse kan tilgås her:


LÆS GUIDEN HER


DOWNLOAD GAP-ANALYSEN HER


DOWNLOAD RISIKO-ANALYSEN HER


Værktøjerne er oprindelig ikke tænkt til brug uden støtte fra en rådgiver, der kender OECD’s retningslinjer, men ved at gøre materialerne frit tilgængelige, håber vi at motivere endnu flere virksomheder til at komme i gang med due diligence.Læs mere om Imprint Consultings skræddersyet rådgivningsforløb i due diligence her